Astazi suntem pionieri

Astazi suntem pionieri
Astazi (Marţi 13.05.2014), deşi în trecut am recoltat în mai multe rânduri sânge arterial, am montat pentru prima dată în  viaţă un cateter într-o arteră. Pentru cine nu ştie, este un fel de branulă care se montează pe o arteră.

Accesul arterial ne poate permite recoltarea frecventă de sânge pentru monitorizarea electroliţilor (în terapie intesivă) şi monitorizarea presiunii arteriale directe (în timpul anesteziei). Adică, putem monitoriza mult mai exact funţionalitatea sistemului circulator, putem ajusta mai bine tipul, cantitatea şi rata de fluide, scăzând semnificativ riscul intervenţiilor.
Poate nu este chiar prima dată în România, însă în mod sigur ne putemmândri că suntem printre primii care au făcut acestă manoperă şi care o pot introduce în protocoalele de rutină.

Aceste lucruri sunt posibile datorită vouă, datorită încrederii pe care ne-o acordaţi atunci când veniţi să tratăm “membrul familiei”. La rândul nostru, încercăm să vă mulţumim punând tot câştigul “la ciorap” pentru a-l reinvesti în aparatură, în educaţia nostră medicală şi în tot ce putem pentru a îmbunătăţi calitatea activităţii medicale.

Mulţumim, din tot sufletul!

Lasa un comentariu