Accident rutier - Traumatism - Sângerări masive

Accident rutier - Traumatism - Sângerări masive
lovit de mașină, câine, pisicăCe facem: încercați pe cât posibil să nu-l mutați din locul accidentului. Dacă situația o impune, trebuie mișcat cât mai puțin posibil (prin ridicare, NU prin tragere); dacă situația impune transportul, transportați-l pe o placă dură.

Este de preferat să fie transportat de o ambulanță veterinară sau la indicațiile unui medic veterinar. Dacă sunt sângerări masive, aplicați presiune cu degetele/palma pe locul hemoragiei, până la aplicarea unui garou (prosop sau alt material) deasupra plăgii. Poziționați animalul cu pieptul și capul mai sus decât restul corpului (aproximativ 30 de grade) și înveliți-l cu o pătură sau un material călduros.

Trebuie să luați în considerare că un animal speriat, lovit și în durere poate mușca destul de rău. Se consideră în pericol și, de cele mai multe ori, încercă sa se apere. Uneori este nevoie de o pătură mai mare pe care să o aruncați peste el, înainte de a încerca să-l prindeți. Deasemenea, mănuși cât mai groase pot fi o idee bună. De foarte multe ori se impune anestezia și de aceea aceste situații, mai mult decât altele, impun prezența unei ambulanțe cu un medic veterinar rutinat în urgențe.
Lasa un comentariu