Tranchilizări la distanță

Tranchilizări la distanță
Tranchilizări la distanță
Povestea ursulețului sau a tigrului sperăm să devină o tristă amintire. Cu toate acestea, considerăm că puteau fi folosite metode potrivite situației. Credem că menținerea calmului și punerea la punct a unui plan sunt necesare în astfel de momente.
Din 2007, SpeedVet a înființat serviciul de tranchilizare la distanță, tocmai pentru a proteja viața animalelor speriate sau care pot avea reacții periculoase. Având interveții la animăluțe care fie aveau nevoie de tratament ambulator, fie erau în situații de criză (căzute în canal, pui răniți ai unor animale sălbatice), am observat nevoia unui astfel de servicu.
Este primul serviciu de salvare de acest gen din țară, în timp adunând peste 1000 de cazuri de tranchilizare la distanță rezolvate cu succes. De-a lungul timpul am observat că cea mai mare problemă este reacția oamenilor în situații de criză. Acest fapt duce la agitarea animalelor mai mult decât este necesar și la acțiuni neadecvate.
Cu o strategie potrivită, am reuşit să facem toate tranchilizările cu sarbacana, care are o rază mică de acțiune, dar este foarte prietenosă, neprovocând complicații sau leziuni. Fie că a fost vorba de căței speriați sau agresivi, fie că a fost vorba de un pui de leu sau căprioară, am acționat de așa natură încât să nu existe victime.
În cazul de față, un medic veterinar era cel mai indicat pentru a lua o decizie, precum și îndepărtarea oamenilor din perimetrul în care se desfășura acțiunea. Pe viitor, sperăm să nu mai fim martori la astfel de evenimente neplăcute.
Credem că fiecare viață este importantă și fiecare ființă merită să trăiască.
Autoritățile pot apela la serviciile noastre la orice ora. Un medic este întodeauna pregătit de intervenție indiferent de zi, oră, locație.
Mai multe informații despre subiect în interviul acordat de Dr. Adrian Iurcenco în data de 13 octombrie 2016 celor de la RadioSeven. 
 
 
Lasa un comentariu
Speed Vet Academy